Suomi

Suomen Subway®-ravintolat siirtyvät jo perjantaina take away -myyntiin – asiakastilat suljetaan toistaiseksi

Tiedote 27.3.2020

Hallituksen määräyksen ravintoloiden asiakastilojen sulkemisesta odotetaan tulevan voimaan ensi viikolla. Määräyksen tarkoituksena on vähentää ylimääräisiä kontakteja ja sitä kautta koronaviruksen leviämistä. Suomen Subway® haluaa osaltaan tukea viruksen torjuntaa ja kantaa vastuuta työntekijöidensä ja asiakkaiden hyvinvoinnista, joten ketju sulkee kaikkien toimipisteiden asiakastilat jo tänään perjantaina 27.3.

Subwaylla® ihmisten turvallisuudesta huolehtiminen on aina ensisijaista. Koronavirusepidemian vuoksi Subwayn® ravintolat sulkevat asiakastilansa toistaiseksi, eli syöminen paikan päällä ei ole tällä hetkellä mahdollista. Asiakkaiden palveleminen ei kuitenkaan keskeydy: ketjun ravintolat myyvät edelleen ruokaa noudettavaksi mukaan tai kuljetettavaksi asiakkaiden koteihin. Suomessa on myös autokaistallisia Subway®-ravintoloita, joista saa haettua ruokaa normaaliin tapaan. 

Subwayn® annoksia saa tilattua kotiin kahden kuljetuspalvelun, Woltin ja Foodoran, kautta. Molemmat palvelut kuljettavat ravintola-annoksia 19 suomalaiskaupungin alueella. Kaiken kaikkiaan noin kolmasosa Subwayn® ravintoloista Suomessa toimii Woltin ja Foodoran kuljetusalueella.

“Tässä tilanteessa on kaikkein tärkeintä noudattaa viranomaisten ohjeistuksia ja pitää huolta ihmisten terveydestä. Siksi Subway® siirtyy jo nyt nouto- ja kotiinkuljetuspohjaiseen toimintaan. Vaikka ravintoloissamme ei tällä hetkellä voi syödä paikan päällä, voi meiltä jatkossakin hakea ruoat mukaan tai tilata Subit® ja wrapit suoraan kotiovelle”, kertoo Subway® Suomen maajohtaja Petteri Lehtimäki.

Hallituksen tämän hetkisen esityksen mukaan ravintoloiden asiakastilat pysyvät suljettuna toukokuun loppuun asti. Subway® seuraa tilanteen kehittymistä ja alaa koskevia päätöksiä aktiivisesti.

Subway®-ravintoloita pyörittävät paikalliset yrittäjät

Subway® toimii franchising-periaatteella, eli kunkin toimipisteen toiminnasta vastaavat paikalliset yrittäjät. He mahdollistavat sen, että ketjun lähes 200 ravintolaa ympäri maata pysyvät avoinna myös poikkeusoloissa.

”Tilanne on haastava koko maan ravintolatoiminnalle, mutta koemme tärkeäksi sen, että voimme osaltamme huolehtia kuluttajista näinä aikoina. Haluamme tarjota heille tuoreista raaka-aineista tehdyn, terveellisemmän vaihtoehdon pikaruoan kentällä. Meillä asioimalla tuet myös samalla paikallista yrittäjyyttä”, Lehtimäki muistuttaa.

Lisätietoja:

Petteri Lehtimäki
Maajohtaja, Suomi


Suomen ravintola-alan suuret toimijat yhdistävät voimansa yhteisen turvallisuuden edistämiseksi

Tiedote 19.3.2020

McDonald’s, Hesburger, Kotipizza, Restel, SOK ja Subway ovat yhdessä sitoutuneet hallituksen linjauksiin rajoittaa julkisia kokoontumisia ja välttää tarpeetonta oleilua ravintoloissaan.

Suomen suurimmat ravintola-alan toimijat ovat tehneet ravintoloissaan varotoimenpiteitä COVID-19-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Uusien toimintatapojen lisäksi ravintola-alan toimijat ottavat itsesäätelyvastuuta poikkeuksellisessa tilanteessa ja rajoittavat julkisia kokoontumisia ja tarpeetonta oleskelua ravintoloissaan. Asiakkaat ovat edelleen tervetulleita ravintoloihin, mutta kyseisten ketjujen ravintolat sitoutuvat ohjeistamaan asiakkaitaan, etteivät he oleskele ravintolatiloissa tarpeettomasti tai kokoonnu ravintoloihin isoissa ryhmissä. Näin pyritään varmistamaan asiakkaille ja työntekijöille turvallinen ravintolaympäristö.

Lisäksi asiakkaita kannustetaan käyttämään lähimaksua sekä autokaista- ja kotiinkuljetuspalveluja.

”Voimme yhdessä isoina toimijoina tehdä erityisen paljon asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuuden lisäämiseksi. Pyydämme nyt myös asiakkailtamme yhteistyötä yhteisen turvallisuuden edistämiseksi ja kannustamme heitä käyttämään autokaistaamme ja kotiinkuljetuspalveluamme”, linjaa McDonald’sin toimitusjohtaja Olli Johansson.

”Tällaisessa tilanteessa jokaisella ihmisellä on tärkeä rooli. Huolehditaan toisistamme pitämällä riittävä turvaväli muihin ihmisiin”, muistuttaa Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela.

”Noudot ovat olleet keskeinen osa Kotipizzan toimintaa ketjun synnystä lähtien ja viime vuosina olemme panostaneet voimakkaasti kuljetuksiin. Nyt pyrimme laajentamaan kuljetuspalvelun nopeasti mahdollisimman moneen ketjun ravintolaan”, Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen sanoo.

”Asiakkaidemme ja henkilökuntamme terveys on meille ensiarvoisen tärkeää. Olemme panostaneet kotiinkuljetuspalveluihin, jolla pystymme palvelemaan muun muassa riskiryhmiin kuuluvia. Kaikkien ravintoloidemme annokset voi tilata myös take away -annoksina, joka palvelee muun muassa etätyötä tekeviä”, kertoo Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman.

”S-ryhmän toiminnan kulmakiviä on vastuullisuus, jota toteutamme aina niin, että meidän ravintoloissamme on turvallista asioida. Tässä erityisessä tilanteessa teemme vielä enemmän taataksemme asiakkaidemme ja henkilöstömme turvallisuuden. Tällainen yritysten välinen yhteistyö on loistava esimerkki uuden missiomme Tehdään yhdessä parempi paikka elää toteutuksesta”, painottaa SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta vastaava johtaja Juha Lindholm.

”Ihmisten turvallisuudesta huolehtiminen on meille aina ensisijaista. Vallitsevassa tilanteessa haluamme toteuttaa vastuullisia toimenpiteitä, jotta voimme omalta osaltamme edistää mahdollisimman kokonaisvaltaisesti kaikkien hyvinvointia. Paikalliset yrittäjämme ovat yksimielisesti sitoutuneet noudattamaan päätettyä toimenpidettä”, sanoo Subwayn Suomen maajohtaja Petteri Lehtimäki.

Suomen ravintola-alan suuret toimijat seuraavat jatkossakin viranomaisohjeita ja tilanteen kehitystä tarkasti. Tarvittaessa suojatoimia lisätään entisestään, jotta pystytään varmistamaan asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus.

Lisätiedot:

McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen

Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos

Kotipizzan viestintä- ja vastuullisuusjohtaja

Restel Oy:n toimitusjohtaja Mikael Backman

SOK:n johtaja, ravitsemiskaupan kentän ohjaus, Juha Lindholm

Subwayn Suomen maajohtaja Petteri Lehtimäki


Näin Subway® varautuu koronavirukseen ja varmistaa turvallisuutesi ravintoloissa

Arvoisa asiakas,

Tiedämme, että koronavirus on huolenaihe monille lähialueellamme sekä ympäri maailmaa, mukaan lukien kaltaisesi uskolliset asiakkaat. Haluan henkilökohtaisesti kertoa sinulle, mitä Subway®-ravintolat tekevät viruksen leviämisen torjumiseksi.

Seuraamme tarkasti tartuntatautiviranomaisten (CDC) ja Maailman terveysjärjestön (WHO) ohjeita varmistaaksemme, että me ja Subway®-franchiseyrittäjät teemme kaikkemme pitääksemme sinut, Sandwich Artistimme™ sekä yhteisömme turvassa.

Me myös:

  • Lisäämme ravintoloiden puhdistus- ja desinfiointiheyttä, etenkin pintojen osalta joihin kosketaan usein, kuten ovenkahvat, luottokortinlukijat, ruokailutilat ja vessat. Nämä pinnat puhdistetaan joka tunti.
  • Poistamme väliaikaisesti käytöstä tarjoilukorit sekä tarjottimet, ja muutamme juomien täyttökäytäntöämme tarjotaksesi sinulle uuden mukin jokaisella täyttökerralla.
  • Vahvistamme nykyisiä terveys- ja elintarviketurvallisuuskäytäntöjämme työntekijöidemme kanssa. Näihin käytäntöihin kuuluu muun muassa säännöllinen ja asianmukainen käsien pesu, käsineiden käyttö ja varmistaminen, että sairastuneet työntekijät pysyvät kotona ja hakeutuvat tarvittaessa hoitoon.
  • Tarjoamme Subway®-tuotteita useilla paikkakunnilla tilauspalveluiden välityksellä.      

Olemme valmiina kaikkiin palvelumuutoksiin Subway®-ravintoloissa, mikäli CDC, WHO ja alueelliset kansanterveysosastot sellaisia vaativat. Jatkamme viruksen vaikutusten aktiivista monitorointia, arviointia ja reagoimista ja päivitämme sinulle tietoa siitä, miten teemme nopeita muutoksia turvallisuuttasi ja tarpeitasi silmällä pitäen.

Ystävällisin terveisin,

John Chidsey
CEO, Subway®-ravintolat