SUBWAY® TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ



Päivitetty: 24.4.2018



1. REKISTERINPITÄJÄ

2. SOVELTAMISALA

3. RAJAT YLITTÄVÄ TIEDONSIIRTO

4. MITÄ HENKILÖTIETOJA JA MUITA TIETOJA KÄSITTELEMME?

5. MITÄ TEEMME HENKILÖTIEDOILLA?

6. SUOSTUMUKSEN PERUUTTAMINEN

7. TIEDONSAANTIOIKEUS

8. HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

9. TIEDONSIIRTO KOLMANSILLE OSAPUOLILLE

10. TIETOTURVALLISUUS

11. OIKEUSTURVA

12. MUUTA

13. MUUTOKSET TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖÖN





1. REKISTERINPITÄJÄ

Subway Franchise Advertising Trust B.V

Prinsengracht 13 C

1015 DK Amsterdam

Hollanti



2. SOVELTAMISALA

Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan niistä periaatteista, joilla Subway®:n asiakkaiden ja muiden Subway®-ravintoloissa vierailevien sekä Subway®:n verkkosivuja ja mobiilisovelluksia käyttävien henkilöiden henkilötietoja käsitellään. Subway® tiedostaa, että yksityisyytesi on sinulle tärkeää. Tämä tietosuojakäytäntö kertoo sinulle:

• Mitä tietoja keräämme;

• Miten ja miksi keräämme tietoja;

• Mihin käytämme tietoja ja kenelle tietoja luovutetaan;

• Miten voit tarkistaa ja tarvittaessa päivittää tietosi;

• Miten voit poistaa henkilötietosi; ja

• Miten käytät henkilötietoihisi liittyviä oikeuksiasi.

Tämä tietosuojakäytäntö koskee ainoastaan Subway®:n asiakkaiden henkilötietoja. Tietosuojakäytäntö ei koske Subway®:n työnhakijoiden tai työntekijöiden henkilötietojen käsittelyä tai Subway®-ravintoloiden työnhakijoiden tai työntekijöiden henkilötietojen käsittelyä, franshise-yrittäjien henkilötietoja tai SUBWAY®-edustajien ja heidän työntekijöiden henkilötietojen käsittelyä tai Subway®:n muuhun käyttöön keräämiä henkilötietoja.

Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan ainoastaan, kun henkilötietoja käsitellään tai tietoja kerätään Subway®-sivuston kautta.

2.1. Subway®-franchise-yrittäjät

Monet Subway®-ravintolat ovat Subway®-franchise-yrittäjien omistamia ja operoimia. Nämä yrittäjät ovat itsenäisiä liikemiehiä ja -naisia eikä tämä tietosuojakäytäntö ole heitä sitova eikä se koske franchise-yrittäjien ylläpitämiä verkkosivustoja tai mobiilisovelluksia. Franchising-yrittäjien tietosuojaa koskevat käytännöt tulee tarkastaa heidän omista tietosuojakäytännöistä.



3. RAJAT YLITTÄVÄ TIEDONSIIRTO

Pyrimme säilyttämään henkilötietosi EU:ssa tai Euroopan talousalueella (ETA).

Ajoittain saatamme kuitenkin joutua siirtämään henkilötietojasi EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, jotta voimme tarjota sinulle lupaamiamme palveluja, tai muista vastaavista syistä johtuen. Siirtäessämme henkilötietoja kolmansiin maihin pyrimme siirtämään tiedot sellaiseen maahan, joka Euroopan komission mukaan täyttää riittävän tietosuojan tason.

Mikäli joudumme siirtämään henkilötietojasi maahan, joka Euroopan komission mukaan ei täytä riittävää tietosuojan tasoa, käytämme erilaisia oikeudellisia mekanismeja, kuten esimerkiksi sopimuksia, varmistaaksemme, että yksityisyydestäsi huolehditaan ja että voit siirrosta huolimatta tehokkaasti käyttää henkilötietoihisi liittyviä oikeuksiasi.

Mikäli sinulla on kysyttävää rajat ylittävistä tiedonsiirroista, pyydämme sinua olemaan yhteydessä Subway®:n tietosuojavastaavaan (kts. yhteystiedot alla).



4. MITÄ HENKILÖTIETOJA JA MUITA TIETOJA KÄSITTELEMME?

Sinulta saamamme henkilötiedot ja muista lähteistä keräämämme muut tiedot sekä niihin liittyvät tietosuojakäytäntömme riippuvat siitä, miten käytät palveluitamme sekä voimassa olevan lain vaatimuksista. Käsittelemme henkilötietoja ainoastaan siinä määrin kuin se on tarpeen tilaamiesi tuotteiden, palveluiden, tai tietojen toimittamiseksi sekä käyttökokemuksesi parantamiseksi sivustoillamme.

Subway® kerää asiakkaidensa henkilötietoja ja muita tietoja useilla eri tavoilla. Käsittelemme ainoastaan henkilötietoja, jotka luovutat meille vapaaehtoisesti.

4.1 Vapaaehtoisesti luovutetut henkilötiedot

Toimiessasi kanssamme saatat luovuttaa henkilötietojasi, kuten nimesi, posti- tai sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, syntymäaikasi, maksu- ja maksutapahtumatietoja, käyttäjätunnuksesi, salasanasi ja muita tietoja:

• Luodessasi Subcard®-tilin (huomiothan, että luodessasi Subcard®-tilin verkkosivustollamme tai rekisteröityessäsi Subcard®-sovellukseen, sinut rekisteröidään automaattisesti Subway®-kanta-asiakasohjelmaan);

• Rekisteröityessäsi Subway®-kanta-asiakaskorttia tai Subway®-lahjakorttia varten (sinun on oltava vähintään 18 vuotta tai vanhempi, jotta voit rekisteröityä);

• Tehdessäsi tilauksen Subway®-ravintolasta sivuston kautta;

• Tilatessasi palveluita, jotka toimitetaan sähköpostitse tai tekstiviestitse tai tilatessasi uutiskirjeitä tai markkinointiviestejä;

• Osallistuessasi erilaisiin kilpailuihin, kampanjoihin tai arpajaisiin;

• Osallistuessasi kyselyihin;

• Kirjautuessasi Wi-Fi-palveluun tai vastaavanlaiseen tekniseen palveluun, jonka tarjoaa Subway®-ravintola;

• Kun otat meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse, postitse tai yhteydenottolomakkeella.

Emme kerää asiakkaidemme henkilötietoja, ellei asiakas ota suoraan yhteyttä meihin. Asiakkaan mahdollisten kysymyksien ja tiedustelujen asianmukainen käsittely saattaa edellyttää henkilötietojen siirtämistä Subway®-edustajille tai Subway®-franchise-yrittäjälle tai kolmansille palveluntarjoajille.

4.2 Tietojen automatisoitu kerääminen

Keräämme tietoja automatisoidusti sivustomme kautta. Yhdistäessämme henkilötietojasi muihin sinusta kerättyihin tietoihin (esimerkiksi yhdistäessämme sijaintitietojasi sekä sivuston käyttöön liittyviä tietoja nimeesi), käsittelemme yhdistettyjä tietoja henkilötietoina.

Subway® ja sen verkkomainonta- ja markkinointikumppanit voivat käyttää erilaisia teknologioita tietojen keräämiseen, kuten:

4.3 Evästeet ja vastaavat tekniset ratkaisut

Kuten monet muutkin sivustot, käytämme sivustollamme evästeitä verkkosivun kävijävirtojen analysoimiseksi ja markkinoinnin tehokkuuden arvioimiseksi. Eväste on pelkkää tekstiä sisältävä tietomerkkijono, jonka sivusto siirtää selaimen evästekansioon tietokoneesi kiintolevylle, jotta sivusto muistaa, kuka olet. Eväste sisältää tyypillisesti sen sivuston verkkotunnuksen, josta eväste on peräisin, evästeen elinajan ja tunnuksen, joka on yleensä satunnaisesti luotu yksilöllinen numerosarja. Käyttämällä evästeitä pystymme tarjoamaan sinulle paremman käyttäjäkokemuksen sivustollamme sekä parantamaan sivustoamme ja palvelujamme. Evästeistä on hyvä tietää seuraavat asiat:

• Subway® tarjoaa sivustollaan tiettyjä ominaisuuksia, jotka ovat käytettävissä vain evästeiden avulla;

• Subway® käyttää evästeitä parantaakseen käyttäjäkokemustasi;

• Subway® käyttää evästeitä apuna tunnistamisessasi, jotta voit pysyä sisään kirjautuneena sivustollamme;

• Useimmat evästeet ovat istuntoevästeitä, mikä tarkoittaa sitä, että ne poistetaan automaattisesti kiintolevyltäsi istunnon päätyttyä;

• Joillakin sivustoilla, joita Subway® ei hallinnoi, voit kohdata kolmansien osapuolten evästeitä;

• Evästeitä käytetään myös mobiililaitteissa Subcard®-sovelluksen ylläpitämiseksi.

Voit hyväksyä tai estää evästeiden käytön muuttamalla selaimesi asetuksia. Et kuitenkaan välttämättä pysty käyttämään sivuston kaikkia toimintoja, mikäli evästeiden käyttö on estetty.

Jos vierailet sivustoilla, joilla käytetään Flash Player-ohjelmaa, sivustot saattavat käyttää pientä Flash-evästettä. Tämän evästeen tarkoituksena on tallentaa Flash Player -asetuksesi ja parantaa käyttökokemustasi. Flash-evästeet tallentuvat tietokoneellesi samalla tavoin kuin tavalliset evästeet, paitsi että ne tallentuvat eri paikkaan. Tästä syystä et voi estää tai hallita Flash-evästeitä suoraan selaimellasi.

Jos haluat lisätietoja tai hallita tai poistaa Flash-evästeitä, käy Adoben sivustolla tästä: https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/disable-local-shared-objects-flash.html.

4.4 Verkkojäljitteet

Subway® käyttää verkkojäljitteitä apunaan verkkomainonnassa ja kampanjoissa.

Yhdessä evästeiden kanssa käytettävä verkkojäljite on usein läpinäkyvä graafinen kuva, jonka koko on yleensä vain 1 x 1 pikseliä ja joka on sijoitettu sivuston tai sähköpostiviestin loppuun, missä sitä käytetään sivustolla kävijän tai sähköpostiviestin lähettäjän käyttäytymisen seuraamiseen. Kun jäljitteen HTML-koodi osoittaa sivustolle kuvan hakemiseksi, se voi samalla välittää myös muita tietoja, kuten kuvan noutaneen tietokoneen IP-osoitteen, jäljitteen katsomisen ajankohdan ja keston, kuvan noutaneen selaimen tyypin ja aiemmin asennettujen evästeiden tunnuksia.

Verkkojäljitteitä käytetään tyypillisesti sivuston toiminnan seuraamiseen kolmannen osapuolen toimesta. Jäljitteen voi havaita tarkastelemalla sivuston lähdekoodia ja etsimällä IMG-tageja, jotka latautuvat eri palvelimelta kuin muu sivusto. Kun selaimen evästeet poistetaan käytöstä, jäljitteet eivät pysty enää seuraamaan käyttäjän toimintaa. Jäljite kertoo edelleen nimettömästä käynnistä, mutta käyttäjän yksilölliset tiedot eivät kirjaudu.

Subway® käyttää verkkojäljitteitä seuratakseen, mitkä mainokset ja kampanjat tuovat käyttäjiä Subway®:n sivustolle. Kerätyt tiedot eivät sisällä nimeäsi, osoitettasi, puhelinnumeroasi tai sähköpostiosoitettasi.

4.5 Laitteiden välinen kommunikointi

Subway® osallistuu Adobe Marketing Cloud Device Co-op -ohjelmaan, jonka avulla yritykset voivat kehittää verkkosivustoja, sovelluksia ja mainoksia, jotka siirtyvät saumattomasti käyttämästäsi laitteesta toiseen (esim. pöytätietokoneesta, kannettavasta tietokoneesta, tabletista, puhelimesta tai älykellosta muuhun laitteeseen). Device Co-op -ohjelma tunnistaa, mitkä laitteet on linkitetty – ja saman henkilön käyttämiä –hyödyntämällä evästeitä ja IP-osoitetta. Lisätietoja laitteiden välisestä kommunikoinnista sekä laitteiden kommunikoinnin estämisestä saat Adoben verkkosivuilta.

4.6 IP-osoitteet (Internet-protokolla) ja lokitiedostot

IP-osoite liittyy tietokoneesi tai mobiililaitteesi Internet-yhteyteen. Subway® voi käyttää IP-osoitettasi palvelimeen liittyvien ongelmien selvittämiseen, sivustojen hallintaan ja yhteydenpitoon kanssasi sivustoilla liikkuessasi. Laitteesi IP-osoitetta voidaan käyttää myös tietojen toimittamiseen verkkosivulla käyntiisi perustuen.

Laitteesi raportoi myös lokitiedot automaattisesti aina, kun käytät Subcard®-sovellusta. Kun rekisteröit Subcard®-tilin, Subcard®-sovellus voi rekisteröidä määrättyjä lokitietoja aina, kun käytät Subcard®-sovellusta. Lokitiedot voivat sisältää muun muassa käyttäjätunnuksesi, IP-osoitteesi, selaintyyppisi, kuinka usein olet käyttänyt Subcard®-sovellusta ja muuta vastaavaa tietoa.

4.7 Maantieteelliset sijaintitiedot

Sivustot ja ravintoloiden verkkoyhteydet voivat kerätä tietoja mobiililaitteesi tai tietokoneesi sijainnista geopaikannuksen ja muun sijaintia seuraavan tekniikan avulla, kuten GPS:n-, Wi-Fi:n- tai Bluetooth:n avulla tai määrittämällä laitteen sijainnin suhteessa maston läheisyyteen. Tarjotaksemme sijaintiperusteista markkinointia ja muita sijaintiin perustuvia palveluita käytämme Googlen Maps API-sovellusta Googlen käyttöehtoja noudattaen. Voit estää sijaintisi seuraamisen useimmilla laitteilla selaimesi kautta tai laitteen asetuksia muuttamalla.

Mikäli sinulla on kysyttävää siitä, miten voit estää sijaintitietosi käsittelyn, suosittelemme olemaan yhteydessä laitteesi tai verkkoyhteytesi toimittajaan, laitteen valmistajaan tai verkkoselaimesi toimittajaan. Jotkin verkkopalvelut ja ravintolan verkkoyhteydet eivät välttämättä toimi kunnolla ilman sijaintiasi koskevia tietoja. Mikäli haluat, että poistamme keräämämme sijaintitiedot, pyydämme olemaan yhteydessä tietosuojavastaavaamme. Tietosuojavastaavan yhteystiedot löytyvät näiden tietosuojaperiaatteiden kohdasta 11.

4.8 Anonyymit ja kootut tiedot

Anonyymejä ja koottuja tietoja käytetään useisiin tarkoituksiin, kuten kävijöiden sivustojen ja niiden eri osien tai toimintojen käyttöön liittyvän kiinnostuksen arvioimiseen. Anonyymit tai kootut tiedot eivät ole henkilötietoja. Käytämme tällaisia tietoja eri tavoilla, kuten esimerkiksi sisäiseen arviointiin, tietojen analysointiin sekä tutkimustarkoituksiin. Voimme myös siirtää nimettömiä tai koottuja tietoja kolmansille osapuolille omiimme tai heidän tarkoituksiinsa. Tiedoista ei ole mahdollista tunnistaa sinua tai määrittää sinuun liittyviä henkilötietoja.

4.9 Sosiaalinen media

Subway®:lla on vahvaa läsnäolo sosiaalisessa mediassa sekä toimintoja, joiden avulla asiakkaamme voivat välittää Subway®-verkkosivuja ja mainoskampanjoita ystävilleen.

Subway® voi ylläpitää sosiaalisen median tilejä ja järjestää tai osallistua muihin tapahtumiin sosiaalisessa mediassa. Kaikissa näissä tapauksissa Subway® noudattaa näitä tietosuojakäytäntöjä sekä kyseiseen sosiaaliseen mediaan tai verkkoympäristöön sovellettavia tietosuojakäytäntöjä. Subway®-franchise-yrittäjät voivat sponsoroida omia sosiaalisen median sivujaan tai sivustojaan. Tätä tietosuojakäytäntöä ei sovelleta franchise-yrittäjiin tai heidän toimintaansa sosiaalisessa mediassa. Emme lähetä sähköpostia vastaanottajille, jotka ovat kieltäneet markkinointiviestien lähettämisen.



5. MITÄ TEEMME HENKILÖTIEDOILLA?

Ensinnäkin käytämme henkilötietojasi tai keräämiämme muita tietoja tarjotaksemme sinulle ostamiasi tai tilaamiasi tuotteita, palveluja tai tietoja ja parantaaksemme sivustomme toimivuutta ja käyttökokemusta.

Saatamme myös käyttää henkilötietojasi ja muita tietoja kertoaksesi sinulle Subway®-tuotteista ja palveluista, joiden uskomme mahdollisesti kiinnostavan sinua. Asiakkaidemme tiedustelujen käsittelemiseksi ja sivustojen kautta tarjottavien palveluiden tarjoamiseksi henkilötietoja ja muita tietoja voidaan siirtää asianomaisille yhteistyökumppaneille, kuten esimerkiksi alueesi Subway®-edustajille tai asianomaisille Subway®-ravintoloille sekä palveluntarjoajillemme.

Vaikka meillä ei ole palveluntarjoajiamme koskevaa määräysvaltaa, emme salli heidän käyttää henkilötietojasi tai muita sinua koskevia tietoja muuhun tarkoitukseen, kuin alkuperäiseen käsittelytarkoitukseen. Vaadimme palveluntarjoajiamme kirjallisesti sitoutumaan heille siirrettyjen henkilötietojen ja muiden tietojen luottamuksellisuuden ja tietoturvallisuuden varmistamiseen. Lisäksi vaadimme palveluntarjoajiamme kirjallisesti vahvistamaan, etteivät he käytä henkilötietoja ja muita tietoja muihin tarkoituksiin kuin siihen tarkoitukseen, josta olemme sopineet, ja että he sitoutuvat suojelemaan henkilötietoja ja muita sinusta kerättyjä tietoja kaikkien sovellettavien tietosuojavaatimusten ja tietosuojakäytäntömme mukaisesti sekä noudattamaan ohjeitamme henkilötietojen käsittelyssä.

Mikäli otat yhteyttä asiakaspalveluumme, voimme pyytää sinua ilmoittamaan nimesi, osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi, jotta voimme vastata tiedusteluihisi tai kysymyksiisi. Suostumuksellasi voimme tallentaa nämä tiedot ja hyödyntää niitä parantaaksemme henkilökohtaista palvelukokemusta ja helpottamaan asiointiasi jatkossa. Mikäli saamme asiakkailta valituksia tai palautetta tietyistä franchising-ravintoloista, toimitamme palautteen franchising-ravintolan omistajalle sekä kyseisen maantieteellisen alueen Subway®-edustajalle.

Saatamme antaa ulkopuolisten markkinointikumppaneiden asentaa seurantatyökaluja, kuten evästeitä ja jäljitteitä, joillekin sivustoille anonyymien ja muiden kuin henkilötietojen sekä toimintaasi koskevien tietojen keräämiseksi kyseisillä sivuilla (esim. vieraillut sivustot, vuorokaudenaika). Saatamme myös jakaa keräämiämme tietoja ulkopuolisten markkinointikumppaneidemme kanssa. Nämä markkinointikumppanit voivat käyttää tietoja (ja vastaavia muilta sivustoilta kerättyjä tietoja) kohdennettujen mainosten näyttämiseksi sinulle tulevaisuudessa, kun vierailet muilla (muiden kuin Subway®:n) sivustoilla. Tätä kutsutaan yleensä kohdennetuksi verkkomainonnaksi. Sivustomme, jotka keräävät sellaisia tietoja, joita tällaiset markkinointikumppanit voivat käyttää, voidaan yleensä tunnistaa AdChoices-linkin avulla.



6. SUOSTUMUKSEN PERUUTTAMINEN

Mikäli olet suostunut vastaanottamaan meiltä markkinointiviestintää, voit myöhemmin peruuttaa suostumuksesi noudattamalla lähettämiimme markkinointiviesteihin sisältyviä peruuttamisohjeita. Markkinointiviestinnän suostumuksen peruuttamista koskevat ohjeet löytyvät lisäksi käyttämäsi verkkopalvelun viestintäasetuksista, jotka sijaitsevat profiiliosiossa. Viestintäasetuksesi muuttaminen saattaa myös olla mahdollista muokkaamalla käyttämäsi laitteen asetuksia. Voit myös peruuttaa markkinointiviestintää koskevan suostumuksesi ottamalla meihin yhteyttä postitse, puhelimitse tai sähköpostitse tästä tietosuojakäytännöstä löytyviä yhteystietoja käyttäen. Vaikka peruutat markkinointiviestintää koskevan suostumuksesi, voimme edelleen lähettää sinulle viestejä, jotka koskevat maksutapahtumiasi, asiakastilejäsi sekä kilpailuja tai arvontoja, joihin olet osallistunut. Huomioithan, että määrättyyn viestintätapaan liittyvän suostumuksen peruuttaminen koskee ainoastaan kyseistä viestintiätapaa. Jos esimerkiksi peruutat markkinointisähköpostit, saatat silti saada markkinointiviestejä tekstiviestitse, mikäli olet sallinut niiden vastaanottamisen. Huomaathan, että mikäli vastaanotat viestintää suoraan Subway®-franchising-ravintolalta, sinun on oltava yhteydessä suoraan kyseiseen ravintolaan markkinointiviestintää koskevan suostumuksesi peruuttamiseksi.

Osallistuminen Subway®:n kanta-asiakasohjelmaan on vapaaehtoista; voit peruuttaa jäsenyytesi Subway®-kanta-asiakasohjelmaan ottamalla yhteyttä sähköpostitse subcard@ipceurope.org, jolloin kaikki ohjelman kautta kerätyt tiedot poistetaan.

6.1. Digital Advertising Alliance -järjestön ja Do Not Track -vaatimusten noudattaminen

Subway® käyttää Evidon-varmistusympäristöä noudattaakseen Digital Advertising Alliance (”DAA”):n toimialojen välistä kohdennettun verkkomainonnan itsesääntelyyn perustuvaa ohjelmaa (http:///aboutads.info). Osana tätä palvelua Subwayn®:n verkkomainokset ja sivustot sisältävät toisinaan kuvakkeita, jotka auttavat kuluttajia ymmärtämään, miten heidän tietojaan käytetään, ja antavat vaihtoehtoja asiakkaille, jotka haluavat hallita tietosuojaa koskevia asioitaan paremmin. Markkinointikumppaniemme luetteloa päivitetään ajoittain. Jos haluat kieltää internetpohjaisen mainonnan kaikilta DAA-järjestön jäsenyrityksiltä, käy osoitteessa http://www.aboutads.info/choices/. Vaikka kieltäisit mainonnan tämän palvelun kautta, voimme kuitenkin kerätä muita kuin henkilötietoja liittyen toimintaasi sivustoilla ja käyttää niitä muuhun kuin kohdennettuun mainontaan tässä tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla.

Do Not Track (”DNT”) on tietosuoja-asetus, jonka käyttäjät voivat valita tietyissä verkkoselaimissa. DNT:n avulla käyttäjät voivat ilmoittaa sivustoille ja palveluille, etteivät halua, että tietoja heidän vierailuistaan kerätään verkkosivustoilta tai -palveluista. Subway® on sitoutunut tarjoamaan vaihtoehtoja liittyen tietojen keräämiseen sivustoilta kolmansien osapuolten tarkoituksiin, jonka vuoksi Subway®-konserni tarjoaa yllä olevan DAA:n kieltolinkin. Emme kuitenkaan tunnista selaimen lähettämiä DNT-signaaleja emmekä vastaa niihin.

6.2. Tiedonkeruu mobiililaitteilla

Subcard®-sovellus ja muut mobiilisovelluksemme voivat lähettää push-ilmoituksia suoraan mobiililaitteeseesi tietojen keräämiseksi sekä palvelujen tarjoamiseksi tämän tietosuojakäytännön mukaisesti sijaintitietojen ja muiden tietojen (kuten laitteen tunnisteen) perusteella. Voit kieltää ilmoitukset ja tietojen keräämisen milloin tahansa muokkaamalla mobiililaitteesi ilmoitus- ja sijaintiasetuksia.

6.3. Mobiili- ja sähköpostiviestintään suostuminen

Suostumuksesi mobiili- ja sähköpostiviestinnän vastaanottamiseen määritetään Subway®-verkkosivuston ja mobiilisovelluksen käyttöehdoissa. Voit kieltää mobiili- ja sähköpostimarkkinoinnin muokkaamalla käyttäjätilin asetuksia tai käyttämällä tilauksen peruuttamislinkkiä, joka löytyy sähköpostitse lähettämistämme markkinointiviesteistä. Löydät lisätietoja siitä, miten saat kiellettyä matkapuhelimen sekä sähköpostiviestinnän kautta tulevat markkinointiviestit sekä peruutettua markkinointia koskevan suostumuksesi Subway®-sivuston ja Subcard®-sovellusten käyttöehdoista.

6.4. Näin säilytämme henkilötietojasi

Kaikkia sivustojen välityksellä kerättyjä henkilötietoja säilytetään palvelimillamme, Subway®-konserniin kuuluvien yhtiöiden palvelimilla tai palveluntarjoajiemme palvelimilla.



7. TIEDONSAANTIOIKEUS

Sinulla on määräysvalta kaikkiin meille luovuttamiisi henkilötietoihin. Mikäli haluat tiedustella, että käsittelemmekö henkilötietojasi tai tarkistaa, korjata tai poistaa tallentamiamme henkilötietojasi, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä meihin kohdassa 11 olevien yhteystietojen avulla. Voit myös pyytää meitä luovuttamaan henkilötietosi sinulle, jotta voit luovuttaa ne edelleen kolmannelle osapuolelle.

Tietosuojavastaavamme saattaa tarvittaessa ottaa yhteyttä toiseen henkilöön tiedustelusi tai pyyntösi mukaisen asian hoitamiseksi. Tietosuojasi takaamiseksi Subway® ryhtyy kohtuullisiin toimiin henkilöllisyytesi varmistamiseksi ennen tietojen luovuttamista tai muutoksien tekemistä.



8. HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tässä tietosuojakäytännössä esitettyjen käsittelytarkoituksien täyttämiseksi tarpeen sekä sovellettavan lain asettamien vaatimuksien täyttämiseksi.



9. TIEDONSIIRTO KOLMANSILLE OSAPUOLILLE

Subway® ei myy henkilötietoja kolmansille osapuolille. Subway® voi kuitenkin jakaa henkilötietoja palveluntarjoajiensa, konsulttiensa ja yhteistyökumppaneidensa kanssa tarjotakseen sinulle tilaamasi tuotteen tai palvelun. Ellei tässä tietosuojakäytännössä muuta mainita, Subway® ei jaa henkilötietoja kolmannen osapuolen kanssa, ellei asiakas pyydä niiden jakamista tai anna suostumustaan siihen tai ellei laki sitä vaadi tai salli.

Maksutietoja käytetään ja jaetaan ainoastaan tilauksesi täytäntöönpanemiseksi. Palveluntarjoajamme voi säilyttää niitä tulevia tilauksia varten.

Subway® vaatii palveluntarjoajiaan sitoutumaan kirjallisesti säilyttämään Subway®:n puolesta ylläpitämiensä henkilötietojen luottamuksellisuuden ja turvallisuuden, mikä tarkoittaa vähintään EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimaa tietosuojatasoa, olemaan käyttämättä henkilötietoja mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin siihen, jota varten Subway® on ne kerännyt ja noudattamaan Subway® henkilötietojen käsittelyyn liittyviä ohjeita sekä ilmoittamaan Subway®:lle, mikäli he eivät enää pysty noudattamaan kyseisiä velvoitteitaan.

Asiakkaidemme henkilötiedot muodostavat asiakastietoina osan yritysvarallisuudestamme ja ne voidaan luovuttaa tai siirtää kolmannelle osapuolelle Subway®:n tai sen osan oston, uudelleenjärjestelyn, myynnin, vuokrauksen, fuusion, yhteisyrityksen perustamisen, siirron, yhdistymisen tai muun liiketoimintamme tai sen osan tai yrityksemme varojen tai osakkeiden hankinnan, luovuttamisen tai rahoittamisen yhteydessä (mukaan lukien konkurssi tai vastaava menettely). Näin pyrimme varmistamaan, että voit vielä edellä mainitun järjestelyn jälkeen edelleen saada samoja tuotteita ja palveluja ja että voit säilyttää asiakassuhteesi entisellään.

Subway® varaa oikeuden luovuttaa henkilötietoja kolmannelle osapuolelle myös tietyissä tilanteissa, kuten: (i) noudattaakseen lain tai asetuksen tai muita oikeudellisia tai hallinnollisia määräyksiä; (ii) vastatakseen julkisten viranomaisten laillisiin vaatimuksiin, mukaan lukien kansallisen turvallisuuden tai lainvalvontaelimien asettamiin vaatimuksiin; (iii) Subway®:n käytäntöjen ja sopimuksien toimeenpanemiseksi; (iv) saatavien perimiseksi; (v) sivustojen käyttäjien suojaamiseksi vilpilliseltä tai petolliselta toiminnalta; (vi) hätätilanteissa tai turvallisuuden ollessa uhattuna SUBWAY®:n harkinnan mukaan; (vii) kun se on tarpeen lakisääteisten vaatimusten vahvistamiseksi, toimeenpanemiseksi tai puolustamiseksi; (viii) kun tietojen luovuttaminen on muulla tavoin välttämätöntä tai suositeltavaa. Lisäksi palvelinten lokeja voidaan ajoittain tarkastaa tietosuojatarkoituksissa – esimerkiksi sivustolla tapahtuvan mahdollisen luvattoman toiminnan havaitsemiseksi. Tällaisissa tapauksissa palvelimen lokitiedot, IP-osoitteet mukaan lukien, annetaan tiedoksi lainvalvontaelimille, jotta he voivat tunnistaa käyttäjiä tutkinnan yhteydessä.



10. TIETOTURVALLISUUS

Vaikka tietoturvallisuutta ei voida varmuudella taata, Subway® ja sen konserniyhtiöt ja palveluntarjoajat sitoutuvat ryhtymään kaikkiin taloudellisesti kohtuullisiin toimiin, mukaan lukien kaikkiin lain vaatimiin toimenpiteisiin, henkilötietojen suojaamiseksi tuhoutumiselta ja luvattomalta pääsyltä, käytöltä, muokkaamiselta ja muulta väärinkäytöltä sekä henkilötietojen luottamuksellisuuden turvaamiseksi.

Edellytämme sivustojemme maksutapahtumien käsittelystä vastaavalta palveluntarjoajalta, että tämä täyttää maksukorttialan tietoturvallisuusvaatimukset (PCI).



11. OIKEUSTURVA

Subway® on ryhtynyt toimenpiteisiin varmistaakseen, että se täyttää EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen ja tämän tietosuojakäytännön asettamat vaatimukset. Jokainen tietoturva-asetuksen tai tämän tietosuojakäytännön määräyksiä rikkova joutuu vastuuseen Subway®:n sisäisten kurinpitosäännösten mukaisesti.

Jos sinulla on kysyttävää tähän tietosuojakäytäntöön liittyen tai sinulla on tietosuojaan liittyviä huolenaiheita, pyydämme olemaan yhteydessä tietosuojavastaavaamme:

Subway Franchise Advertising Trust B.V

Prinsengracht 13 C

1015 DK Amsterdam

Hollanti



Tietoturvavastaava: Raisa Wallenius

Wallenius_r@subway.com



Voit myös halutessasi ladata tietosuojaan liittyvän kyselylomakkeen osoitteesta

http://subapps1.subway.com/go/legal/InfoRequestForm.pdf.

Subway® perehtyy tiedusteluusi ja pyrkii ratkaisemaan mahdolliset tietosuojaan liittyvät kysymykset viipymättä. Tietosuojavastaava saattaa tarvittaessa ottaa yhteyttä toiseen henkilöön pyyntösi mukaisen tehtävän suorittamiseksi.

Mahdollisten kysymyksien ratkaisemiseen tarkoitettujen sisäisten menettelyjen lisäksi Subway® tekee yhteistyötä EU:n tietosuojaviranomaisten kanssa ja voit halutessasi kääntyä kansallisen tietosuojaviranomaisen puoleen (Tietosuojavaltuutetun toimisto; www.tietosuoja.fi). Subway® noudattaa tietosuojaviranomaisten antamia ohjeita ja ryhtyy tarvittaviin toimiin mahdollisen tietosuoja-asetuksen vastaisen toiminnan oikaisemiseksi. Tällaiset riippumattomat konfliktinratkaisumekanismit ovat EU:n kansalaisten käytettävissä maksutta.

11.1. Henkilötietojen säilyttäminen

Jollei sovellettava laki salli tai vaadi, säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on tarpeen käsittelytarkoituksen täyttämiseksi ja lainsäädännöllisten velvollisuuksiemme täyttämiseksi.

Voit myös vaatia, että poistamme sinua koskevat henkilötiedot, jotka olemme tallentaneet. On kuitenkin tilanteita, joissa sovellettava laki sallii tai edellyttää, että säilytämme tiettyjä henkilötietoja. Mikäli emme voi poistaa tallentamiamme henkilötietoja, ilmoitamme sinulle säilyttämisen perusteen, sikäli kuin se on sovellettavan lain mukaan mahdollista.

11.2. Henkilötietojesi saatavilla olo

Saat tiedon tallennetuista henkilötiedoistasi ottamalla yhteyttä Subway®:n tietosuojavastaavaan. Voimme pyytää sinulta lisätietoja, jotta pystymme vahvistamaan henkilöllisyytesi ja oikeutesi henkilötietoihisi sekä etsimään ja luovuttamaan sinulle tietoja tallennetuista henkilötiedoistasi.

Sinulla on oikeus käyttää tallentamiamme henkilötietojasi. On kuitenkin tilanteita, joissa sovellettava laki tai muu sääntely sallii tai edellyttää, että kieltäydymme luovuttamasta joitain tai kaikkia sinusta tallentamiamme henkilötietoja. Lisäksi henkilötiedot on saatettu tuhota, poistaa tai ne on voitu anonymisoida. Mikäli emme voi antaa sinulle tietoa tallentamistamme henkilötiedoista, ilmoitamme sinulle perusteen tälle, sikäli kuin se on sovellettavan lain mukaan mahdollista.

11.3. Henkilötietojen muokkaaminen ja päivittäminen

Pyrimme varmistamaan, että hallussamme olevat henkilötiedot ovat paikkansapitäviä, ajankohtaisia ja täydellisiä. Jos uskot, että henkilötietosi ovat virheellisiä, puutteellisia tai vanhentuneita, voit pyytää näiden tietojen tarkistamista tai korjaamista. Tarvittaessa ilmoitamme oikaistuista tiedoista palveluntarjoajillemme ja muille kolmansille osapuolille, joille on toimitettu virheellisiä henkilötietoja siten, että myös heidän hallussaan olevat tiedot voidaan oikaista tai päivittää.



12. MUUTA

12.1. Alaikäisiä koskevat henkilötiedot

Sivustoja ei ole suunnattu alle 18-vuotiaille. Subway® tiedostaa, että alle kahdeksantoistavuotiaat (18) lapset saattavat silti yrittää ottaa yhteyttä meihin ja voivat niin toimiessaan vapaaehtoisesti luovuttaa meille henkilötietojaan. Jos olet alle 18-vuotias, älä lähetä henkilötietojasi meille. Jos olet vanhempi tai laillinen huoltaja ja uskot lapsesi lähettäneen henkilötietojaan meille, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme tämän tietosuojakäytännön kohdassa 11 mainittujen yhteystietojen avulla ja ryhdymme viipymättä toimiin poistaaksemme kyseiset henkilötiedot.

12.2. Linkit kolmansien osapuolten sivustoihin

Sivustot voivat sisältää käyttökokemuksen parantamiseksi ja käyttäjien tiedoksi linkkejä kolmansien ylläpitämille sivustoille. Subway® ei hallinnoi kolmansien osapuolten sivustoja eikä meillä ole vaikutusvaltaa heidän tietosuojakäytäntöihin, jotka voivat erota tästä tietosuojakäytännöstä. Subway® ei mainosta kolmansien osapuolten sivustoja eikä esitä niitä koskevia lausuntoja. Tämä tietosuojakäytäntö ei koske sellaisia henkilötietoja, jotka päätät luovuttaa sellaisille kolmansille osapuolille, jotka eivät liity meihin. Subway® suosittelee tutustumista muiden sivustojen tietosuojakäytäntöihin ennen henkilötietojen luovuttamista. Jotkut kolmannet osapuolet voivat päättää jakaa käyttäjiensä henkilötietoja Subway®:n kanssa, jolloin henkilötietojen jakamiseen sovelletaan kyseisen yrityksen tietosuojakäytäntöä.

12.4. Muut olennaiset tietosuojakäytännöt

Tätä tietosuojakäytäntöä voidaan täydentää yhdellä tai useammalla maa- tai sovelluskohtaisella tietosuojakäytännöllä tai käyttöehdoilla. Jos tämä tietosuojakäytäntö ja jokin muu erityinen käytäntö tai käyttöehto ovat keskenään ristiriidassa, sovelletaan kyseessä olevaa erityistä käytäntöä tai käyttöehtoja, kuitenkin siten, että EU:n yleisellä tietosuoja-asetuksella ja kansallisella tietosuojalainsäädännöllä on etusija.



13. TIETOSUOJAKÄYTÄNNÖN MUUTOKSET

Voimme päivittää tätä tietosuojakäytäntöä. Tietosuojakäytännön jokaisessa versiossa on mainittu päivämäärä, joka kertoo, milloin tietosuojakäytäntö on viimeksi päivitetty.

Tietosuojakäytännön uusin versio astuu voimaan välittömästi, kun se on julkaistu.