Suomi
SUBWAY.COM
1
2
3
4

Maailman suurin pikaruokaketju Subway® valittiin jälleen Suomen parhaaksi

17.1.2018

Subway® on valittu Suomen parhaaksi pikaruokaketjuksi vuonna 2017 Taloustutkimus Oy:n teettämässä vuosittaisessa tutkimuksessa. Ykkössija on Subwaylle® yhdeksäs viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tutkimuksessa vastaajat antoivat 17 pikaruokalaketjusta Subwaylle® parhaan kokonaisarvosanan: 8,04.

Tutkimus toteutettiin syys-lokakuussa 2017 Manner-Suomen alueella, ja siihen osallistui yhteensä 3382 vastaajaa. *

”Päättynyt vuosi oli ketjullemme erittäin kiireinen. Vuoden 2017 aikana avasimme yli 20 uutta ravintolaa Suomessa. Hektisen vuoden jälkeen valinta Suomen parhaaksi pikaruokaketjuksi lämmittää kovasti koko tiimimme mieltä. Tutkimuksen osa-alueista selkeät ykköstilat suolaisten tuotteiden maussa sekä etenkin henkilökunnan palveluhalukkuudessa ja palvelun nopeudessa ilahduttivat eniten. Valinnasta parhaaksi pikaruokaketjuksi isoin kiitos kuuluu ketjumme yrittäjille ja heidän loistavalle henkilökunnalleen," Development Agent Petteri Lehtimäki kertoo.

Subway® on maailman suurin pikaruokaketju liki 44 000 ravintolalla yli 110 maassa. Suomessa Subway®-ketjun ravintoloita on yhteensä 180. Kokonaisuudessaan Subway®-ketjun franchise-yrittäjät työllistävät tällä hetkellä yli 1600 henkilöä Suomessa.


Kymmeniä uusia ravintoloita sekä täysin vegaaninen tuote

Subway®-ravintolat tuovat vuoden 2018 aikana Suomessa markkinoille monia uusia tuotteita. Näihin lukeutuu muun muassa tammikuussa lanseerattava kokonaan vegaaninen Subi®-leipä.

Subway® aloitti vuoden 2017 aikana laajan brändiuudistuksen, jonka tuloksena ensimmäinen uuden ilmeen mukainen ravintola avattiin Vaasassa 5.12.2017. Kyseessä on Pohjoismaiden ensimmäinen uudella brändi-ilmeellä päivitetty Subway®-ravintola.

Vuonna 2018 Subway® pyrkii avaamaan yli kymmenen uutta ravintolaa Suomeen. Uusien avauksien myötä ravintoloiden kokonaismäärä lähestyy Suomessa 200:n rajaa. Ketjun tavoitteena on avata kaikki tulevat ravintolansa uudistetun ilmeen mukaisesti.

Uudistamalla menunsa ja päivittämällä ravintolansa modernimmalla ilmeellä Subway® haluaa parantaa kokonaisvaltaista ruokailukokemusta. Suunnitelmissa on uudistaa kymmeniä olemassa olevia ravintoloita seuraavan kahden vuoden aikana. Ravintoloiden uusiminen on osa ketjun uudistusta, mikä koostuu muun muassa uudesta logosta ja visuaalisesta ilmeestä.


* Lähde: Taloustutkimus Oy, Pikaruoka- ja kahvilaketjut -tutkimus 2017, yleisarvosanojen 4–10 keskiarvo 17 pikaruokaketjun joukossa. Kohderyhmänä syys-lokakuussa 2017 tehdyssä tutkimuksessa olivat Manner-Suomessa asuvat 15–79-vuotiaat; yhteensä 3 382 vastaajaa.


Subway® lanseeraa vegaanisen Subi®-leivän

11.1.2018

Subway® haluaa olla osa muuttuvaa ruokakulttuuria ja tarjota yhä monipuolisempia kasvisvaihtoehtoja asiakkailleen. Ketjun uutuustuote, vegaaneille soveltuva Subi®-leipä Vegan Delite on 10.1.2018 lähtien saatavilla kuudesta Subway®-ravintolasta. Nämä ravintolat ovat Helsingissä Iso Roobertinkatu, Kaisaniemi, Kluuvi, Mannerheimintie ja Porthaninkatu sekä Oulussa Raksila. Kaikkiin Suomen Subway®-ravintoloihin tuote rantautuu tammikuun lopussa.

Suomi on ensimmäinen maa Euroopassa, jossa tuote lanseerataan. Vegan Delite -Subi® korvaa Subwayn® valikoimissa Vegepihvin. Uutuudella vastataan lisääntyneeseen vegaaniruoan kysyntään.

"Asiakkaamme ovat jo pitkään toivoneet vegaanista Subia® ja haluamme vastata kuluttajien toiveisiin. Lisäksi tavoitteenamme on, että jokaisella on mahdollisuus saada maistuvaa ja kasvispitoista ruokaa. Nyt myös vegaaneilla on tämä mahdollisuus," kertoo Subwayn® markkinointipäällikkö Elina Jollman.

Suomessa on joitain pikaruokaravintoloita, jotka tarjoavat vegaaneille proteiinipitoisia annoksia. Vegan Delite -pihvi sisältää monipuolisesti kasviksia ja soijaproteiinia.


Kotkaan avattu kaupungin toinen Subway®-ravintola

5.12.2016

Subway®-ravintoloiden määrä maassamme kasvoi jälleen, kun Kotkaan avattiin ketjun toinen ravintola joulukuussa. Uusin ravintola sijaitsee Jumalniemessä Citymarketin yhteydessä, osoitteessa Jumalniementie 8.

Kyseessä on yrittäjäpariskunta Jyri ja Mia Hannuksen neljäs Subway®-ravintola. Heidän omistuksessaan toimivat myös Kouvolan Manskin ja Veturin sekä Kotkan Pasaatin Subway®-ravintolat. 

”Uutta tällä avattavalla ravintolalla on selkeästi se, että tämä on ison marketin yhteydessä. Aiemmin alueen ravintolatarjonta on painottunut puhtaasti kauppakeskuksiin. Ravintola sijoittuu Jumalniemen market-alueelle, josta löytyy paljon isoja kauppoja, mutta alueella ei ole aiemmin ollut lainkaan ravintolaa tai kahvilaa. Asiakkaiksi odotetaankin market-alueella työskenteleviä ja asioivia lounastajiksi. Uskomme kuitenkin, että vilkkaimmat tunnit painottuvat myöhemmälle iltapäivään sekä iltaan; aikaan kun alueen muissa liikkeissä ja Citymarketissa asioidaan. Odotamme, että avattava ravintola tulee palvelemaan lähialueella asuvia ja työskenteleviä, jotka eivät välttämättä lähde Subin perässä Kotkansaarelle ”, kertoo yrittäjä Jyri Hannus Kotkan uudesta Subway®-ravintolasta.  

”Tämä meidän neljäs ravintolamme avattiin 5.12. joka on lähes tasan seitsemän vuotta myöhemmin, kuin meidän ensimmäinen ravintolamme Pasaatiin 4.12.2009. Vaikka takana onkin siis jo ravintolan avauksia, ovat avauspäivä ja ensimmäiset hetket aina yhtä innostavia. Koska kaiken toimivuus on tarkistettu ja testattu, eivät operatiiviset toiminnot jännitä, vaan kyseessä on täysin positiivinen odotus. Tiedän vuosien kokemuksesta, että franchising-yrittäjänä olemme hyvissä käsissä”, Hannus jatkaa. 

Uuden ravintolan myötä Hannuksien yritys työllistää n. 40 henkilöä. Development Agent Petteri Lehtimäki haluaakin korostaa ketjun tarjoamaa työllistämismahdollisuutta; niin työntekijöiden, kuin yrittäjän itsensä. ”Franchising-yrittäminen ei ole vain yrittämistä, vaan myös keino työllistää itse itsensä. Toki ketjumme tarjoaa mahdollisuuden kasvuun esim. useamman ravintolan omistamisella, mutta pitää muistaa, että nykyaikana monelle ketjun tarjoama tuki ja avaimet yrittäjyyteen voi olla se avain omaan toimeentuloon. Vuonna 2000 ketjun perustaja Fred DeLuca kirjoitti kirjan Start Small Finish Big: Fifteen Key Lessons to Start and Run Your Own Successful Business. Kirjassa annetaan käytännön ohjeita ja innoitusta oman liiketoiminnan perustamisesta haaveileville ja yrityksen jo perustaneille. DeLuca kertoi kirjan olevan tavallisille ihmisille, jotka perustavat tavallisia pikkuyrityksiä. Siinä on siis tavallaan Subway®-ketjun yrittäjyysidea kiteytettynä", Lehtimäki kertoo.


Tuusulan ensimmäinen Subway®-ravintola on avattu

4.12.2016

Subway®-ravintolaketju kasvaa merkittävästi Suomessa. Tämä kasvu on näkynyt varsinkin loppuvuoden aikana avatuilla useilla uusilla ravintoloilla – sekä kokonaan uusilla paikkakunnilla. Tuusulaan avattiinkin joulukuun alussa kunnan ensimmäinen ketjun ravintola. Tuore ravintola sijaitsee Hyrylässä, osoitteessa Autoasemankatu 1.  

Tuusulan uuden Subway®-ravintolan yrittäjänä toimii Mikko Santtila. Kyseessä on Santtilan ensimmäinen ketjun ravintola. ”Olen tyytyväinen, että voimme tarjota juuri Tuusulan alueen ihmisille ja yrityksille kansainvälisesti tunnetun Subway®-ravintolaketjun laadukkaita tuotteita. Odotamme asiakkaiksemme varsinkin lounasruokailijoita ympärillä olevista yrityksistä, sekä tietysti alueen opiskelijoille sekä asukkaille ravintola tuo maistuvan lisän”, kertoo Santtila.

 


Kuopion Kolmisoppeen avattu uusi Subway®-ravintola

16.11.2016

Uusi ravintola on Kuopion viides Subway®-ravintola. Tuore ravintola sijaitsee Kolmisopessa K-citymarketin yhteydessä, osoitteessa Kolmisopentie 1. Kaupunginosan keskipisteenä toimii Kolmisopen kauppakeskus, jossa on helppo ostosten teon ohella ruokailla koko perheen kanssa. Uusi Subway®-ravintola tuokin alueelle maistuvan lisän niin kauppakeskuksen kuin lähialueen asiakkaillekin. Alueen ravintolatarjontaan Subi®-leivät tuovat tuoreen ja raikkaan vaihtoehdon sekä lisää valinnanvapautta. 

Kuopion uuden Subway®-ravintolan yrittäjänä toimii Markku Jyrkiäinen. Franchising-yrittäjyyttä hänellä on takanaan jo 11 vuotta, ja kyseessä onkin Jyrkiäisen 27. ravintola. Hänen omistuksessaan toimivat entuudestaan jo mm. Kuopion muut Subway®-ravintolat. Uuden ravintolan avauduttua työllistävät ne yhteensä noin 60 työntekijää Kuopiossa.

Yrittäjä Markku Jyrkiäinen kertoo, että ”uusi Kolmisopen ravintola tekee asioinnin erityisen helpoksi asiakkaillemme, jotka hakevat tuotteita mukaan autolla asioidessaan. Uusilla ravintoloilla luodaan lisäksi tärkeitä työpaikkoja Kuopion alueelle. Suurin osa työntekijöistämme on nuoria ja koemme tärkeäksi, että voimme tarjota monille nuorille ensimmäisen työpaikan ravintoloissamme työuralle siirryttäessä”.

             


Oulussa avataan uusi Subway®-ravintola yliopiston yhteyteen

6.9.2016

Espoon Otaniemen ravintola saa 7.9. rinnalleen Oulun uuden kampusravintolan. Kaupungin tuorein Subway®-ravintola avataan yliopiston kampukselle Linnanmaalle, Biologintielle. Samalla ketjun ravintolamäärä Oulussa kasvaa seitsemään, kun uusi Subway®-ravintola avaa ovensa. 

Kyseessä on yrittäjä Markku Jyrkiäisen 26. Subway®-ravintola. Jyrkiäisen omistamat ravintolat sijaitsevat pääasiassa Länsi-Suomen alueella, sijoittuen Pohjois-Pohjanmaalta Vaasaan. Jyrkiäisen yritys on noussut toimintavuosiensa aikana yhdeksi Oulun alueen isoimmista ravintola-alan yrityksistä työllistäen lähes 100 henkilöä. ”Ketjua kasvattamalla luomme omalta osaltamme myös tärkeitä työpaikkoja maahamme. Suurin osa työntekijöistämme on nuoria, ja koemme ehdottoman tärkeäksi, että voimme tarjota ravintoloissamme varsinkin nuorille usein sen ensimmäisen ja sitäkin kautta tärkeän työpaikan”, yrittäjä Markku Jyrkiäinen kertoo.

”Olemme tyytyväisiä, että olemme mukana tuomassa Suomessa opiskelijoille vaihtoehdon perinteisen ja tutun linjastolounaan rinnalle. Maailmallahan ketjun ravintolat ovat yleisempiä myös tällaisissa erikoisemmissa paikoissa - ja Suomessakin olemme saaneet Otaniemen ravintolasta positiivista palautetta. Subway®-ketjun kantavana ajatuksenahan on valinnanvapaus; valikoimistamme löytyy varmasti moneen makuun erilaisia lounasvaihtoehtoja”, kertoo Subway®-ketjun Development Agent Petteri Lehtimäki.

Subway®-ravintoloiden suosio perustuu raikkaisiin raaka-aineisiin sekä vastapaistettuun leipään. Ketjun tärkeimpänä toiminta-ajatuksena on valinnanvapaus, jossa asiakas voi itse valita leipään mieleisensä täytteet. Maailman tunnetuinta täytettyä leipää kutsutaankin nykyään Suomessa nimellä Subi®. Ketju avasi Suomessa ensimmäisen ravintolansa Helsinkiin vuonna 2000. 


Subway®-ravintolat onnittelevat Nooralotta Neziriä uudesta 100 metrin Suomen ennätyksestä!

21.6.2016

Subway®-ravintoloiden sponsoroima Nooralotta Neziri teki 100 metrin aitajuoksun uuden Suomen ennätyksen Lapinlahden Eliittikisoissa. Uusi ennätysaika on nyt 12,82 sekuntia. Subway®-ravintolat toivottavat ennätysaikoja ja menestystä jatkossakin.


Purjelautailun RS/X olympialuokan Euroopan mestaruuskisat Helsingissä 2.-9.7.2016

9.6.2016

Tuuli Petäjä-Sirén kävi kertomassa mietteitä ja tunnelmia ennen heinäkuisia Helsingin RS/X olympialuokan avoimia Euroopan mestaruuskisoja, sekä kesän Rio De Janeiron Olympialaisia Subway®-ravintola Kaaressa, Helsingissä.

Helsingin seitsemän johtavan pursiseuran yhteenliittymä Helsinki Sail Racing Management ry, (HSRM) järjestää EM-kilpailut Helsingin Hernesaaressa yhdessä RS/X International class association kanssa 2.-9.7.2016. Helsingin EM-kilpailu on viimeinen arvokilpailu ennen Rio de Janeiron olympialaisia, joten kisoihin osallistuukin moni Rioon lähtevä purjehtija, myös Subway®-ravintoloiden sponsoroima Tuuli Petäjä-Sirén. Tuulin kuulumisia kisoista voi seurata myös Subway Suomen Facebook sivuilla, jonne hän päivittää tunnelmia.

 


Oulun 6. Subway®-ravintola avataan toukokuussa

26.4.2016

Toukokuun puolessa välissä urheilijoiden virallinen ravintola avaa ensimmäisen ravintolansa urheilumyymälän yhteydessä. Samalla Oulun ravintolamäärä kasvaa, kun uusi Subway®-ravintola avaa ovensa. Kaupungin tuorein Subway®-ravintola avataan XXL-urheilumyymälän yhteyteen Limingantulliin, osoitteeseen Alasintie 8.

Kyseessä on yrittäjä Markku Jyrkiäisen 25. Subway®-ravintola. Muut Jyrkiäisen omistamat ravintolat sijaitsevat pääasiassa Länsi-Suomen alueella, sijoittuen Pohjois-Pohjanmaalta Vaasaan. Jyrkiäisen yritys on noussut toimintavuosiensa aikana yhdeksi alueensa isoimmista ravintola-alan yrityksistä työllistäen yli 220 henkilöä. ”Vaikka avajaisia on takana jo useita, niin avattava ravintola uudessa ympäristössä urheilukaupan yhteydessä on uusi asia minulle - ja samalla koko ketjulle Suomessa. Ketjuna tuemme kokonaisvaltaisesti suomalaista urheilua sen monimuotoisuudessaan. Olemmehan urheilijoiden virallinen ravintola. Nyt tämä yhteistyö tulee taas uudella tavalla näkyviin myös asiakkaillemme,” kertoo Jyrkiäinen.

Subway® -ravintoloiden suosio perustuu raikkaisiin raaka-aineisiin sekä vastapaistettuun leipään. Ketjun tärkeimpänä toiminta-ajatuksena on valinnanvapaus, jossa asiakas voi itse valita leipään mieleisensä täytteet. Maailman tunnetuinta täytettyä leipää kutsutaankin nykyään Suomessa nimellä Subi®. Ketju avasi Suomessa ensimmäisen ravintolansa Helsinkiin vuonna 2000. 


Euroopan 5000. Subway®-ravintola avattiin Skotlannissa

13.4.2016

Saavutimme maaliskuussa tärkeän rajapyykin, kun avasimme Euroopassa 5000. ravintolamme. 
5000. ravintola avattiin ostoskeskukseen Livingstonessa, Skotlannissa (kuvassa). Edistämme näin omalta osaltammen talouden kasvua tarjoamalla yli 50.000 työpaikkaa ravintoloissamme ympäri Euroopan.

"Koemme onnistumista ja jopa ylpeyttä avatessamme 5.000:n Subway-ravintolan Euroopassa. Se on fantastinen saavutus ja heijastaa sitä vahvaa yrittäjähenkeä, jota franchising-yrittäjämme tekevät paikallisissa yhteisöissä tarjoamalla toimivan tuotteen ja erinomaista asiakaspalvelua kaikille asiakkaillemme,” kommentoi Euroopan aluejohtaja Justin Goes. ”Subway-ravintoloilla on toimiva tukijärjestelmä yrittäjilleen; tämän avulla he voivat hyötyä tuotemerkin vahvasta kokemuksesta ja toimivuudesta jo 50:n vuoden ajalta." 

5000. Subway®-ravintola sijaitsee ostoskeskuksen sydämessä Livingstonessa, Skotlannissa, Ravintola palvelee nälkäisiä asiakkaita sekä paikallisesti, että koko ympäröivällä alueella. Uuden ravintolan pinta-ala on yli 130 m², pitäen sisällään istumapaikkoja yli 50:lle asiakkaalle. Ravintola työllistää 15 työntekijää. 

Kaikki Subway®-ravintolat toimivat franchising-periaatteella. Uuden Livingstonen ravintolan yrittäjänä toimii kokenut ravintoloitsija Haj Atwal. "Tuntuu mahtavaa avata 5000. Subway-ravintola Euroopassa. Aloitin urani Subway-ravintoloitsijana yli 15 vuotta sitten, kun avasin ensimmäisen ravintolansa veljeni Narinderin kanssa Edinburghissa. Sittemmin olemme päätyneet avaamaan jo 16 Subway-ravintolaa  yhdessä ja erikseen, ketjun tuella,” Haj kommentoi. "Olemme kasvattaneet liiketoimintaamme yhdessä ketjun rinnalla - on loistavaa nähdä miten franchise-yrittäjyydellä voi saavuttaa tämän merkittävän virstanpylvään. On todella hyvä aika olla osa Subway-ketjua." 

Yhdysvaltojen ulkopuolella Subway®-ketjulla on kaikkiaan on yli 15.000 ravintolaa yli 110:ssa maassa – nyt meillä on jo 5000 myymälää Euroopassa. Yksi tärkeimmistä syistä brändin menestykseen on yrittäjälle tarjottava vahva tukiverkko ja toimivat prosessit. Jokaisessa maassa toimivat Development Agentit auttavat yrittäjiä esim. paikan valinnassa, suunnittelussa, rakentamisessa, käytännön koulutuksessa, mainonnassa ja markkinoinnissa. Yli 70% kaikista uusista ketjun ravintoloista avaakin jo aiemmin ravintoloitsijana toiminut yrittäjä. Tämä on osoitus tuotemerkin vahvuudesta ja toimivasta ketjusta ja sen tarjoamasta tuesta yrittäjilleen.


Rovaniemeläiset Risto ja Hanna Roivanen ovat Subway®-ketjun vuoden 2016 franchising-yrittäjäpariskunta Suomessa

8.4.2016

Subway®-ketju valitsi vuosittaisessa Franny Awardsissa vuoden 2016 yrittäjiksi poikkeuksellisesti pariskunnan; Risto ja Hanna Roivaisen Rovaniemeltä (kuvassa vasemmalta: Assistant Marketing Manager Elina Jollman, yrittäjät Hanna ja Risto Roivainen, Development Agent Petteri Lehtimäki).

Suomen Franchising-Yhdistys (SFY) kokoaa vuosittain järjestettävään Franny Awards -gaalaan jäsenyrityksiään. Frannyjä on jaettu vuodesta 1994 lähtien. Vuoden franchising-ketjun valinnan lisäksi tilaisuudessa eri ketjut saavat tilaisuuden palkita oman ketjunsa parhaan yrittäjän.

”Vuodesta 2007 asti Subway franchising-yrittäjänä toimineet Risto ja Hanna ovat osoittaneet poikkeuksellista sitoutumista franchising-yrittäjyyteen ensimmäisestä Rovaniemen Sampokeskukseen avatusta ravintolastaan lähtien. Sitoutuminen ja määrätietoisuus ovat vieneet eteenpäin ja vuonna 2013 avattiin Riston ja Hannan toinen ravintola Rovaniemen Saarenkylään, ja kasvua haetaan edelleen. Yrittäjyys on haasteellista. Avainasemassa haasteiden kohtaamisessa on asenne, ja Roivaiset ovat erinomainen esimerkki siitä, miten haasteita lähestytään niin, että ne myös voitetaan. Roivaisten päivittäinen työpanos näkyy asiakaspalvelun tasossa ja henkilökunnan koulutus ja motivointi ovat kehittäneet yrityksen brändiarvoa sekä taloutta,” kommentoi Subway® -ketjun Development Agent Petteri Lehtimäki voittajaparin valintaa.

Yli 44 700 toimipistettä 112 maassa, mukaan lukien yli 150 ravintolaa ympäri Suomea, tekevät ravintolaketjustamme maailman suurimman. Pääkonttorimme sijaitsee Milfordissa, Connecticutissa ja tämän lisäksi meillä on aluetoimistot Amsterdamissa, Beirutissa, Brisbanessa, Miamissa ja Singaporessa.

Subway®-ketjun perustivat vuonna Fred DeLuca ja Dr. Peter Buck. Kumppanuus merkitsi alkua merkittävälle matkalle – matkalle, joka on mahdollistanut tuhansien yksilöiden menestymisen omassa liiketoiminnassaan.


Asiakkaiden toiveisiin vastattiin - Lohjan keskustaan avattiin maaliskuussa uusi Subway®-ravintola

16.3.2016

Maaliskuussa Lohjan ravintolatarjonta sai odotetun lisän, kun uusi Subway®-ravintola avasi ovensa.
Uunituore Subway®-ravintola avattiin Kauppakadulle Kauppakeskus Lohjantähteen.

Lohjantähden Subway®-ravintolan yrittäjänä toimii Tanveer Choudhry. ”Olen iloinen siitä, että nimenomaan Lohjan keskustaan on toivottu Subwayta, koska olen itsekin pitkään ajatellut ravintolamme sopivan sinne. Asiakkaidemme toiveet kohtasivat siis ketjun toiveet, sekä omat toiveeni täysin. On ollut ilo huomata, että jo rakennusvaiheessa olemme saaneet positiivista palautetta siitä, että Subway on tulossa uuteen kauppakeskukseen. Toivotankin kaikki asiakkaat tervetulleiksi herkuttelemaan - sekä uudet että vanhat.” Choudhry kommentoi. Pakistanilaissyntyinen Tanveer Choudhry on toiminut Subway®-yrittäjänä jo seitsemän vuotta. Kahden Lohjan Subway®-ravintolan lisäksi hän toimii yrittäjänä myös Espoon Lähdekeskuksen sekä Ison Omenan ravintoloissa. Uusi ravintola kasvattaa hänen omistamiensa ravintoloiden henkilöstömäärän noin neljäänkymmeneen. Sijaintinsa puolesta Lohjantähden Subway®-ravintola houkuttelee varmasti ketjulle asiakkaiksi uusiakin ruokailijoita. Uusi kauppakeskus houkuttelee paikalle niin nuoria, lounastajia, opiskelijoita kuin ohikulkijoitakin. Alueen yrityksille Subway®-ketju tuo samalla lisän erilaisten kokousten ja tapahtumien catering-tarjontaan.


Muurameen avataan huhtikuussa kunnan ensimmäinen Subway®-ravintola

7.3.2016

Autokaista ja Subi®-leivät tuovat odotetun lisän Muuramen ravintolatarjontaan, kun uusi Subway®-ravintola avaa ovensa. Uunituore Subway®-ravintola avataan Muuramen uudessa kauppakeskuksessa, osoitteessa Setäläntie 3.

Muuramen Subway®-ravintolan yrittäjänä toimii Henri Junnola. ”Olen iloinen, että voimme tarjota alueen ihmisille ja yrityksille kansainvälisesti tunnetun Subway-ravintolaketjun laadukkaita tuotteita. Muurame on hyvällä tavalla mielenkiintoinen paikka, ja onkin mukava tuoda kuntaan uusia ravintolaelämyksiä. Vastuullani on vahva brändi ja asiakkaiden arvostus tuotteisiin”, kertoo toisen Subway®-ravintolansa avannut yrittäjä Henri Junnola. Yrittäjäperheen ensimmäinen ketjun ravintola toimii liikenneasemalla Jämsän Patalahdessa. Uusi Muuramen ravintola tulee työllistämään noin 10 henkilöä lisää, ja kasvattaa henkilökunnan määrän kokonaisuudessaan noin neljäänkymmeneen. Junnolalla onkin vahva osaaminen ravintola-alalta ja yrittämisestä. ”Molemmat ravintolammehan ovat saman tien, eli valtatie 9:n varrella; molemmissa on siis helppo poiketa. Muuramen uuteen ravintolaan avataan uutuutena myös autokaista. Autokaista toimii samaan tapaan, kuin asiointi tavallisestikin ravintolassamme. Ainoastaan suora katsekontakti subin tekijän, eli Sandwich Artistin kanssa tekohetkellä puuttuu. Käytännössä autokaista toimii subien teossa jopa hiukan tavallista linjastoa nopeammin”, Junnola jatkaa.


Subway® lanseeraa uuden kanta-asiakasohjelman

24.2.2016

Subway® lanseeraa uuden kanta-asiakasohjelman 24.2.2016.

Tästä eteenpäin asiakkaat voivat joko skannata ravintoloista saatavan kortin tai puhelimeen ladattavan sovelluksen QR-koodin tehdessään ostoksia. Android/Apple-matkapuhelimia käyttävät asiakkaat voivat ladata SUBCARD™ sovelluksen sovelluskaupasta. Kortti ja sovellus voidaan liittää samaan tiliin, joten molempien käyttäminen onnistuu vaivatta. Kanta-asiakkuuden käyttäminen kerryttää jokaisesta ostoksesta etupisteitä. Asiakas voi tarkistaa pistesaldonsa SUBCARD™ sovelluksessa tai verkkosivustolla. 

”Olemme saaneet todella hyviä tuloksia ja kiitosta asiakkailtamme jo muista maista, jossa SUBCARD™ on lanseerattu. Odotamme siis positiivisella mielin myös Suomen lanseerauksen lähtölaukausta ja ensimmäisiä viikkoja. Tärkeänä lisänä sovelluksen käyttäjillä pidämme myös uutuuksien esiintuomista sekä esim. ravintosisältöjen helppoa tarkastamista. Tiedämme, että useat asiakkaamme ovat ravintotietoisia. Haluammekin palvella myös heitä parhaalla mahdollisella tavalla,” kertoo Subway®-ravintoloiden PR-vastaava Kurt Möller, Polttopisteeltä.

Sovellus sisältää helppokäyttöisen valikon, jossa on kalorilaskin ja tuotteiden ravintosisältö helposti saatavilla. Kanta-asiakkaat näkevät sovelluksesta myös tietoa uutuuksista ja uusista tarjouksista. Kortti on saatavilla ilmaiseksi ostosten yhteydessä kaikista Suomen Subway®-ravintoloista.


Asiakaspalvelu vetoaa ruokailijoihin - Subway® Suomen Paras pikaruokaketju* myös vuonna 2015

23.12.2015

Subway®-ravintolat on vaikuttanut Suomessa vuodesta 2000 lähtien ja lunastanut vuosien aikana paikkansa asiakkaiden mielissä ja ruokailutottumuksissa.

Taloustutkimus Oy:n tekemän vuosittaisen tutkimuksen mukaan Subway®-ravintolaketju oli Suomen paras pikaruokaketju vastaajien antamilla kokonaisarvosanoilla mitattuna myös vuonna 2015. Tämä oli ketjullemme peräti kahdeksas vuosi peräkkäin ykkössijalla. Kohderyhmänä syys-lokakuussa 2015 tehdyssä tutkimuksessa olivat Suomessa asuvat 15–79-vuotiaat; yhteensä 3 693 vastaajaa. Tutkimuksessa oli arvioitavana 24 eri pikaruoka- ja kahvilaketjua. 

Kokonaismielikuvavertailussa Subway® sai parhaimman tuloksen kaikista tutkimuksessa arvioiduista ketjuista. Kokonaisarvosanaksi ketjumme sai 8,04 kun muilla tutkituilla arvosana jäi selkeästi alle kahdeksan. Subway®-ravintolat sijoittuvat kokonaismielikuvan tapaan ykköseksi myös 10 mielikuvatekijän yhteisvaikutusvertailussa.

Kokonaisuudessaan Subway®-ketju on kuluttajien mielestä paras tutkimuksessa arvioiduista pikaruokaketjuista suolaisten tuotteiden maun ja valikoiman monipuolisuuden sekä palveluhalukkuuden ja palvelun nopeuden suhteen. Subway®-ravintoloille ehdottoman tärkeä valinnanvapaus ja sitä kautta valikoiman monipuolisuus ovat ketjun toiminnalle tärkeimpiä arvoja.

 *Lähde: Taloustutkimus Oy, Pikaruoka- ja kahvilaketjut -tutkimus 2015, yleisarvosanojen 4–10 keskiarvo 24 ketjun joukossa.


Subway®-ketjun tuorein ravintola avattiin Klaukkalaan syyskuun alussa

3.9.2015

Nurmijärven Klaukkala sai oman Subway® -ravintolansa, kun ketju avasi ravintolan 2.9. osoitteessa Myllärintie 4.

Klaukkalan Subway®-ravintolan yrittäjänä toimii kokenut ravintolayrittäjä Manav Phull. Hän toimii yrittäjänä myös Helsingin Maunulan Subway®-ravintolassa. ”Vaikka ravintoloitsijana toimiminen onkin tuttua jo reilusti yli 10 vuoden ajalta, niin olen innoissani saadessani avata toisen ravintolani osana isoa franchising-ketjua. Ketjun vahva tuki takanamme auttaa monessa asiassa, ja yrittäjien vahva yhteisö antaa myös tukea ja synergiaa kaikelle toiminnalle. Kokemuksesta tiedän, että myös asiakkaat odottavat varmasti innoissaan uuden ravintolan avaamista ja lisävalikoimaa Klaukkalan ja toki koko Nurmijärven alueen ravintolatarjontaan,” kommentoi yrittäjä Manav Phull.

”Sijainnin kannalta tämä Klaukkalan Subway®-ravintola on asiakkaillemme loistava. Tänne on helppo pääsy myös omalla autolla, joten asiakkaiksi odotetaan niin lapsiperheitä kuin muitakin ohikulkijoita,” Phull kertoo.


Iso Omena sai oman Subway® -ravintolansa

21.5.2015

Tuorein Subway® -ravintola avattiin 17.5. Espoon Isossa Omenassa, osoitteessa Piispansilta 11. Espoon Subway® -ravintolan yrittäjänä toimii kokenut yrittäjä Tanveer Choudhry. Hän toimii yrittäjänä myös Espoon Lähderannan sekä Lohjan Subway® -ravintoloissa. ”Vaikka ravintolan avaaminen ja yrittäjänä toimiminen on toki jo tuttua, on aina mukava päästä avaamaan Subway-ravintola uudessa paikassa. Kauppakeskuksissa on oma asiakaskuntansa, joille Subit ovat varmasti tuttuja ja näin myös odotettu lisä Ison Omenan tarjontaan. Espoossahan ollaan jo totuttu Subeihin, eli Ison Omenan ravintolakin varmasti löytää oman asiakaskuntansa”, Choudhry kertoo.


Suomeen avattiin 150. Subway® -ravintola

19.5.2015

Subway® -ravintolat ovat toimineet Suomessa jo vuodesta 2000 lähtien. Subway® -ravintoloiden suosiosta kertoo se, että tänä keväänä avattiin Suomen 150. Subway® -ravintola. Uusi ravintolamme sijaitsee Iisalmessa, osoitteessa Eteläntie 4.

Suomen 150. Subway® -ravintolan franchising-yrittäjänä toimii Kari Riihola vaimonsa Riitta Riiholan kanssa. Riiholat ovat Iisalmen Subway® -ravintolan avauksen myötä Subway® -ravintoloiden uusin franchising-yrittäjäpariskunta, mutta yrittäminen on heille jo entuudestaan tuttua jopa 28 vuoden ajalta. ”Varmasti yrittäjyydestä on ollut hyötyä ensimmäistä Subwayta avatessa, mutta on ollut mukava huomata, että saimme ketjun vahvan tuen avajaisiimme ja kevät onkin mennyt hyvin – asiakkaat ovat löytäneet uuden ravintolamme ja olemme päässeet tavoitteisiimme sekä toiminnallisesti että taloudellisesti”, Riihola kertoo.

”Maailman taloustilanteen heijastuessa kaikkeen toimintaan pidämme erityisen tärkeänä toimia vahvana työllistäjänä. Uusien ravintoloiden avaaminen ja tämän 150. ravintolan merkkipaalun kohdalla koemme olevamme hyvällä tiellä. Kasvattamalla ketjua luomme lisää tärkeitä työpaikkoja maahamme,” Development Agent Petteri Lehtimäki kommentoi


Subway® -ravintolat ja Valo innostavat yhteistyössä nuorisoa liikkumaan

15.4.2015

Subway® -ravintolat haluavat olla mukana liikuttamassa Suomen nuoria ja lapsia. Valo on voittoa tavoittelematon valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio, jonka tehtävänä on lisätä kaikenikäisten suomalaisten liikkeen määrää ja laatua. Subway® -ravintolat ovat tulleet tutuksi urheilijoiden sponsorina, sekä tarjoamalla maittavia vaihtoehtoja myös tavallisille arjen liikkujille ja urheilijoille. Lasten ohjaaminen liikkuvaan elämäntapaan on ensiarvoisen tärkeää, jotta liikkumisesta tulee luontevaa aikuisenakin.

Subway® -ravintolat ovat näkyvästi mukana mm. tänä keväänä yläkouluikäisille suunnatussa Taisto –liikuntakampanjassa. Mukana liikkumassa on 325 koulua lähes 80 000 nuoren ja 800 opettajan voimin. Taiston lisäksi Subway® -ravintoloiden yhteistyö näkyy koululuokille ja heidän perheilleen suunnatussa Liikuntaseikkailussa kevään 2015 aikana, sekä päiväkodeille suunnatussa Varpaat Vauhtiin –kampanjassa syksyllä.  Yhteistyön piirissä on vuosittain yli 350 000 aktiivista lasta ja nuorta perheineen.


Subway® -ravintolat ovat aloittaneet yhteistyön aitajuoksija Nooralotta Nezirin kanssa

7.4.2015

Subway® -ravintolat ovat tulleet suomalaisille tunnetuksi urheilusarjojen ja yksilöurheilijoiden sponsoroinnista. Nyt Subway® -ravintoloiden sponsorointiperhe on saanut lisäyksen, kun maailman suurin pikaruokaketju on aloittanut yhteistyön aitajuoksija Nooralotta Nezirin kanssa. Nooralotta on kertonut olevansa Subway® -ravintoloiden todellinen fani ja Subi® -leipien kuuluvan hänen ruokavalioon, joten yhteistyö Subway® -ravintoloiden kanssa on luonnollista. ”Urheilijana minun pitää toisinaan olla erittäin tarkka ruokavaliostani. Pidän siitä, että Subwayssa voin itse valita, mitä Subiini laitetaan. Suosikkini on Kana Teriyaki Subi kokojyväleivällä, salaatilla, suolakurkulla ja sipulilla – makeasipulikastikkeella tai hunajasinapilla maustettuna”, Neziri sanoo ja jatkaa ”Pidän myös Subwayhin vastikään lanseeratusta avokadosta ja tilaan sitä toisinaan Subiini tai salaattiini. Olen innoissani siitä, että suosikkini avokado on saatu Suomenkin valikoimaan!”

Sponsorointi ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen ovat tärkeä osa Subway® -ravintoloiden toimintaa. ”Teemme aktiivista yhteistyötä yrityskuvaamme sopivien kohteiden ja henkilöiden kanssa. Yleisurheilu ja Nooralotta tuovat uuden tuulahduksensa sponsoroitaviimme ja urheilijaperheeseemme kokonaan uuden lajin kautta”, Subway® -ravintoloiden Development Agent Petteri Lehtimäki kertoo tyytyväisenä. Brand Manager Kurt Möller on samoilla linjoilla Lehtimäen kanssa ja jatkaa: ”Valikoimme tarkoin sponsoroimamme urheilijat ja yhtenä valintakriteerinämme on, että sponsoroimamme urheilijat pitävät aidosti niin Subeista kuin ketjun arvoista. Tämän jälkeen on olemassa jo hyvä ja aidosti toimiva pohja yhteistyölle.”


Subway® -ketju avaa Suomen ensimmäisen kampusravintolan Otaniemeen

1.4.2015

Subway® -ravintolat, Sodexo ja Aalto-yliopisto avaavat Suomen ensimmäisen kampuksella toimivan Subway® -ravintolan Otaniemen Tietotaloon juuri ennen vappua. Tietotalon ravintolatiloja muokataan parhaillaan Subway® -ravintolaa varten. ”Meidän näkökulmastamme tämä on opiskelijoiden ja koko Otaniemen palveluiden parantamista, joten lähdimme projektiin mielellämme mukaan”, kertoo hallinto- ja viestintäsihteeri Milla Uusitalo Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:stä.
 
Sodexolla on Suomessa 45 korkeakouluravintolaa. Tietotalon ravintolasta Sodexo on vastannut vuodesta 2001. ”Hienoa, että pääsemme yhteistyössä tuomaan Subwayn tuotteet Otaniemen kampukselle. Lupauksemme on parantaa asiakkaidemme elämänlaatua, ja mahdollisuus tehdä erilaisia valintoja on osa sitä. Sodexo ja Subway tekevät globaalisti paljon yhteistyötä. Esimerkiksi Englannissa Sodexo vastaa kuudesta Subwaysta”, kertoo Sodexon Education segmentistä vastaava aluejohtaja Sari Van De Coevering.
 
”Olemme tyytyväisiä, että pääsemme tuomaan myös Suomessa opiskelijoille vaihtoehdon perinteisen linjastolounaan rinnalle yhdessä Sodexon kanssa. Subway-ketjun kantavana ajatuksenahan on valinnanvapaus; valikoimistamme löytyy varmasti moneen makuun erilaisia lounasvaihtoehtoja”, kommentoi Subway® -ketjun Development Agent Petteri Lehtimäki.


Tero Vuorio on Subway® -ketjun vuoden 2015 franchising-yrittäjä Suomessa

25.3.2015

Subway® -ketju valitsi vuosittaisessa Franny Awardsissa vuoden 2015 yrittäjäksi Tero Vuorion. Vuorio on toiminut ketjun franchising-yrittäjänä jo ensimmäisten joukossa Suomessa. Hän sai ravintolaketjulta jo vuonna 2012 tunnustuksen parhaiten menestyneenä usean ravintolan omistajana Pohjois-Euroopan alueella.
 
”Tero Vuorio on toiminut menestyksekkäästi Subway-ketjun yrittäjänä jo yli 11 vuoden ajan. Kuluneiden vuosien aikana Vuorio on määrätietoisesti kasvattanut Subway-ravintoloidensa verkoston kivijalka- ja kauppakeskusympäristössä Satakunnassa ja Pirkanmaalla. Kasvun myötä Vuorion yrityksistä on muodostunut merkittävä nuorten työllistäjä alueellaan. Hän on esimerkillisesti järjestänyt henkilöstölleen asiakaspalvelu- ja myyntikoulutusta, sekä huolehtinut kokonaisuudessaan henkilöstönsä motivoinnista runsaalla ja laadukkaalla TYKY-toiminnalla. Vuoriolla on tällä hetkellä omistuksessaan yhdeksän Subway-ravintolaa Lempäälän, Porin, Rauman ja Nokian alueella – tästä huolimatta hän on tuttu näky ravintoloissaan palvelemassa asiakkaitaan ja on näin omalla esimerkillään kannustamassa työntekijöitä. Liikevaihto oli vuonna 2014, vastoin yleistä trendiä, noussut yli 11%”, kommentoi Subway® -ketjun Development Agent Petteri Lehtimäki voittajan valintaa.


Subway® -ketju esittelee avokadon osana raikkaita vihreitä makuja

11.3.2015

Subway® -ravintolat on ottanut avokadon valtakunnallisesti osaksi jo entuudestaan vankkaa hedelmä- ja vihannestarjontaa. Avokado on lisätäyte, joten se veloitetaan ravintolan hinnaston mukaisesti.
 
“Avokado on erinomainen esimerkki siitä, mitä Subway® -ravintoloiden fanit eri puolilla maata ovat tottuneet odottamaan tarjonnaltamme - ravitsemuksellista hyötyä, suuria makuja, ja tietenkin taitoa tehdä niistä Subi® -leipiin sopiva täyte", kertoo Brand Manager Kurt Möller Mainostoimisto Polttopisteestä. Avokadot ovat hyviä elimistölle, sillä ne sisältävät runsaasti tyydyttämättömiä rasvoja. Kun vaihdat ruokavaliosi kyllästetyt rasvat tyydyttymättömiin rasvoihin, voit ylläpitää veresi normaaleja kolesteroliarvoja.


Jyväskylässä jo neljä Subway® -ravintolaa – Jyväskylän Subway® -yrittäjä toimii alueensa merkittävänä nuorison työllistäjänä

19.2.2015

Helmikuun lopulla Jyväskylään avattiin kaupungin neljäs Subway® -ravintola, kun Seppälän K-citymarketin yhteyteen avattu Subway® -ravintola avasi ovensa. Uusi ravintola sijaitsee osoitteessa Vasarakatu 29. Seppälän Subway® -ravintolan yrittäjänä toimii Kai Limingoja vaimonsa Hanna Rannon kanssa. ”Tänä aikana vaatii vähän tavallista enemmän tietynlaista rohkeutta ja uskallusta avata uutta ravintolaa. Tällä hetkellä työllistämme noin 50 henkilöä, ja toimimmekin merkittävänä nuorison työllistäjänä Jyväskylän kaupungissa. Koemme siis ylpeyden lisäksi myös vastuuta toimimisesta ketjussa ja toimintamme työllistävästä vaikutuksesta ”, kertoo Limingoja. Seppälän uuden ravintolan lisäksi Limingoja ja Ranto omistavat Jyväskylän Kauppakadun ja Palokan, sekä Keljon autokaistallisen Subway® -ravintolan.


Pohjoismaiden ensimmäinen kioskityyppinen Subway® -ravintola on avattu Espooseen

26.1.2015

Subway® -ketju avasi Pohjoismaiden ensimmäisen kioskityyppisen ravintolansa marraskuussa Espoossa, kauppakeskus Lippulaivaan. Tässä Espoon seitsemännessä ketjun ravintolassa yrittäjänä toimii Tuomas Kauppinen.
 
”Lippulaivan ravintolamme on avauksen jälkeen löytänyt todella hyvin paikkansa kuluttajien keskuudessa. Kyseessä on siis Suomen ensimmäinen kioskityyppinen Subway® -ravintola ja koko Euroopan alueellakin vasta kuudes. Ravintola näyttäytyy ulospäin eräänlaisena streetfood-kärrynä, vaikka toki tuotteet ja niiden tilaustapa ovat asiakkaille totutut. Erilaisesta ulkonäöstä huolimatta ravintolastamme löytyy täysi Subway® -ravintoloiden tuotevalikoima”, kertoo yrittäjä Tuomas Kauppinen.


Subway® -ravintolat toivat Suomeen Kids’ Pak™ -lastenaterian sekä aloittivat yhteistyön Disneyn kanssa

20.1.2015

Subway® -ravintolat ovat tuoneet Suomeen uudet Kids’ Pak™ -lastenateriat. Kids’ Pak™ lanseerattiin virallisesti 19.1.2015 Disneyn Big Hero 6 -elokuvan ennakkonäytöksen yhteydessä (kuva tapahtumasta). Uusien Kids’ Pak™ -lastenaterioiden ansiosta Subway® -ravintolat voivat puhutella paremmin suomalaisia lapsiperheitä. Yksi Kids’ Pak™ sisältää Kinkku, Kalkkuna, Paahtopaisti tai Veggie Delite® Subi® -leivän (10 cm), Tropicana® -appelsiinimehun sekä Sun-Maid kivettömät rusinat. Disneyn Big Hero 6 -elokuvan lanseerauksen johdosta ateria sisältää myös kampanja-aiheisen laukun ja keräilykortin.

Kids’ Pak™ -lastenaterian lanseeraus tulee näkymään elokuvateatterien lisäksi laajasti televisiossa sekä YouTubessa. ”Markkinoinnissa olemme halunneet tällä elokuvayhteistyöllä tuoda esiin valinnanvapauden koko perheen osalta. Koko perheen elokuvalla, sekä siihen liittyvillä TV-spoteilla tuomme julki olevamme vahvasti mukana urheilun lisäksi myös lasten kulttuurin ja viihteen puolella”, Development Agent Petteri Lehtimäki kertoo. Elokuva-aiheisessa TV-spotissa on Kids’ Pak™ -lastenaterian lisäksi suuressa osassa myös Big Hero 6 -elokuva ja yhteistyö Disneyn kanssa. ”Tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun Disney ja Subway® -ravintolat tekevät Suomessa yhteistyötä ja Subway® -ravintoloiden puolelta olemme yhteistyöstä erittäin iloisia. Toivomme yhteistyöstämme pitkäkestoista ja odotamme jo innolla tulevia projekteja Disneyn kanssa,” kertoo Brand Manager Kurt Möller Mainostoimisto Polttopisteestä.